Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

ΣΤΑΛΙΝ
Έργα και Ημέρες

 Συγγραφέας
ΚΑΡΒΕΛΗ  ΝΙΚΟΥ ΣΤ.
 Κατηγορία
 ΙΣΤΟΡΙΑ
 Έτος Έκδοσης
 2003
 Σελίδες
 432
 Διαστάσεις
 17x24
 ISBN
 960-8229-34-0
 Τιμή
 27   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
Ένα ρέκβιεμ για τους νεκρούς του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, που έθαψαν τους πεθαμένους της Σοσιαλιστικής Επανάστασης του 1917. Μ' αυτή τη φράση ο συγγραφέας προϊδεάζει από την αρχή, με υπαινικτικό σχολιασμό, τον αναγνώστη, για το περιεχόμενο του βιβλίου του.

Καρπός πολύχρονης μελέτης και ερευνών, το εν λόγω ιστορικό έργο αναπτύσσεται και με άγνωστες λεπτομέρειες, που ο Ν. Καρβέλης προσφέρει με γλαφυρότητα, και χωρίς ν' αποστασιοποιείται από τις ιδέες και τα πιστεύω του.

Το έργο παραθέτει τα πάντα γύρω από τη ζωή του Στάλιν, φτάνοντας μέχρι το θλιβερό τέλος της Σοβιετικής ΄Ενωσης. Από τις σελίδες του παρελαύνουν όλα τα κεντρικά πρόσωπα της Μεγάλης Επανάστασης και οι στιγμές που τα σημάδεψαν, τις περισσότερες φορές μ' ένα τραγικό φινάλε: Λένιν, Τρότσκι, Μπουχάριν, Ζηνόβιεφ, Κάμενεφ, Τουχατσέφκι, Ζούκοφ, Μπέρια, Χρουτσόφ…

Και η αλυσίδα των γεγονότων που συνέθεσαν τον 20ο αιώνα: Η επαναστατική περίοδος του Στάλιν, πριν το '17, η επίθεση στα χειμερινά ανάκτορα, η ΝΕΠ, η μάχη της διαδοχής Λένιν, η παντοκρατορία Στάλιν και η γιγάντωση της κομματικής γραφειοκρατίας, οι δίκες και εκτελέσεις της δεκαετίας του ΄30, η δολοφονία Τρότσκι, η συμφωνία με το Χίτλερ, ο Μεγάλος Πόλεμος, η συμμαχία με τις Δυτικές Δυνάμεις, η Νίκη, η ιδιωτική ζωή του «πατερούλη», και η βιολογική πτώση του με τα συνεπακόλουθά της.

Ένα βιβλίο ιστορίας, για γνώση και προβληματισμό.

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΙΣΤΟΡΙΑ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003