Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ
(Κατοχή - Δεκεμβριανά - Εμφύλιος)

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΙΣΤΟΡΙΑ
 Έτος Έκδοσης
 2000
 Σελίδες
 528
 Διαστάσεις
 17x21
 ISBN
 960-8472-77-6
 Τιμή
 22   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
"Γενικά η ιστορία και ιδιαίτερα η πολιτική διαδραματίζεται στο παρελθόν, αλλά γράφεται στο μέλλον...

Η μοίρα του Γιώργου, καθώς και χιλιάδων άλλων δημοκρατών Αριστερών ήταν προδιαγεγραμμένη και δεν ήταν δυνατό να αλλάξει, καθώς το δεξιό κράτος είχε καθορίσει την εξέλιξη και το μέλλον του. Αυτός το είχε αποδεχθεί και ανεξάρτητα από ερωτηματικά και αμφισβητήσεις τόσο πάνω στη μαρξιστική γενικώς φιλοσοφία, αλλά και τις πικρίες του από τη συμπεριφορά της αριστερής καθοδήγησής του, η ιδεολογική του φιλοσοφία που είχε δρομολογηθεί αγκαλιά με τα παγκόσμια "πιστεύω" του, έστω μέσα στο νικηφόρο πια αστικό καθεστώς, έδειχνε το δρόμο που είχε διαγράψει με τη ρήση του και ο Aραγκόν, "Αν έπρεπε να ξαναζήσω, θα ακολουθούσα το ίδιο μονοπάτι!":

"Si j' etais ΰ refaire, je referais ce chemin!""

Το βιβλίο του πανεπιστημιακού λαθηγητή γναθοπροσωποχειρουργικής Χρίστου Μάρτη είναι μια αυτοβιογραφία με πολιτικά στοιχεία ενός μικρού Μικρασιάτη πρόσφυγα στην Καισαριανή, που ανδρώνεται στα χρόνια της Μεταξικής Δικτατορίας, στον Πόλεμο του '40, στην Κατοχή, στον Εμφύλιο.

Ο ήρωας του βιβλίου Γιώργος Κασφίκης, δουλεύοντας από μικρός και αποκτώντας σιγά-σιγά "εργατική συνείδηση", δεν παραμέλησε την προσωπική του "ανάπτυξη", διαβάζοντας εξωσχολικά βιβλία, διαπρέποντας στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο, ζώντας έντονα τις διαφορετικές εικόνες της ζωής της Αθήνας και του Πειραιά, για να καταλήξει -εκτός των άλλων- στη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική και την κιθάρα του.

Οι προβληματισμοί του, η κοινωνική και πολιτική του ένταξη μας παρουσιάζουν έναν άνθρωπο "ζωντανό", με ηθικές προσωπικές αρχές, που αργότερα ως νεαρός θα είναι όχι μόνον πλήρως αποδεκτός από το περιβάλλον του, αλλά και υπόδειγμα ανθρώπινης ύπαρξης.

Η αυτοβιογραφία του ΧΡ. ΜΑΡΤΗ, γραμμένη σε "άψογη" γλώσσα, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον τού αναγνώστη από την αρχή έως το τέλος και ως εκδόσεις "ΕΝΤΟΣ" πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο αξίζει την προσοχή ςας και θα κερδίσει το αναγνωστικό κοινό.

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΙΣΤΟΡΙΑ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003