Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...

ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 Συγγραφέας
 Κατηγορία
 ΙΣΤΟΡΙΑ
 Έτος Έκδοσης
 2003
 Σελίδες
 336
 Διαστάσεις
 29Χ21
 ISBN
 960-8229-29-4
 Τιμή
 35   Ευρώ
 
Για το βιβλίο αυτό δεν υπάρχουν κριτικές αναγνωστών. Μπορείτε να γίνεται εσείς ο πρώτος που θα γράψει μια κριτική για το βιβλίο αυτό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο για το βιβλίο αυτό
Απόσπασμα
από το βιβλίο
Η μνήμη για την Κατοχή όσο περνούν τα χρόνια αδυνατίζει. Μπήκαμε στον 21ο Αιώνα και τα παιδιά μας δε γνωρίζουν την Αλήθεια κι εύκολα ξεστρατίζουν, γιατί οι εχθροί της Πατρίδας ξαναγράφουν την ιστορία μας, όπως τους συμφέρει.

Ό,τι γράφηκε κάποτε για το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, για το Χαϊδάρι, το Κούρνοβο, το κολαστήριο της Μέρλιν, για τα μπλόκα των κατακτητών και των συνεργατών τους, για τους τιμημένους νεκρούς σκονίζονται στις βιβλιοθήκες ή παραποιούνται τα υλικά τους…

Με το βιβλίο του ο Γιάννης Γ. Κουβάς, (ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – Η ματωμένη καρδιά της Ελλάδας), έρχεται να σκύψει με αγάπη στις πηγές -έντυπες και προφορικές-, ν' ανασύρει τα λησμονημένα και τα πρωτοφανέρωτα, να μιλήσει απλά κι ανθρώπινα τόσο σ' αυτούς που ξέρουν αλλά και σε κείνους που δεν έζησαν και δεν άκουσαν.

Από τα υλικά του Γ. Κουβά περνούν -σαν κινηματογραφική ταινία- για πρώτη φορά ολοκληρωμένες καταστάσεις εκτελεσμένων, έγγραφα των αστυνομικών αρχών, μαρτυρίες, ανακοινώσεις των κατοχικών δυνάμεων και των γερμανοτσολιάδων, βιογραφικά, επιστολές των προς εκτέλεση, ποιήματα, περιγραφές των χώρων Μαρτυρίου και άφθονο φωτογραφικό υλικό που «ζωγραφίζει» την πονεμένη αλλά και δοξασμένη εποχή…

Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές Περιοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βιβλία στην κατηγορία
ΙΣΤΟΡΙΑ:

 

Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003