Αναζήτηση βιβλίου:
Υπο κατασκευή
Σύντομα...
Κατηγορίες Βιβλίων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΑΡΧΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δημήτρης Τσιμπουκίδης
Ο Δημήτρης Τσιμπουκίδης, ένας από τους διαπρεπέστερους Ανατολιστές και Αλεξανδρολόγους Ιστορικούς, γεννήθηκε το 1921. Έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα στο Ινστιτούτο Ασιανολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της πρ. Ε.Σ.Σ.Δ. (1964-67), ενώ διετέλεσε υφηγητής Ιστορίας (1970-76), καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Διδάκτωρ Ιστορίας (1977-87) και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών της ίδιας Ακαδημίας. Ανακηρύχτηκε Διδάκτορας Επικρατείας για την επιστημονική του διατριβή "Ελλάδα και Ανατολή". Σήμερα είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ασιανολόγων και επίτιμο μέλος της Ένωσης Ανατολιστών Επιστημόνων της πρ. ΕΣΣΔ.

Συμμετείχε σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια, ενώ έκανε επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή φόρουμ για τη μελέτη των πολιτισμών της Κεντρικής Ασίας, που διεξήχθησαν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ή της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Το έργο του αριθμεί είκοσι τόμους, στα ελληνικά και τα ρωσικά και αποτελεί προϊόν της έρευνάς του στα αρχεία και τα μουσεία των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, του Ιράν, της Ινδίας, του Πακιστάν, του Αφγανιστάν και άλλων χωρών της Ανατολής.
Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, τα αγγλικά και τα αραβικά.

Πατήσετε εδώ για να εμφανιστούν όλα τα βιβλία του συγγραφέα των εκδόσεων ΕΝΤΟΣ
Κατασκευή: Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ 2003